Христос воскресе!

Христовом љубављу запечаћеном страдањем на крсту и Васкрсењем Његовим, вечно смо загледани у дубину промисла Божјег о спасењу човека и свеколике творевине! 

Време које нам је даровано на земљи је време изградње нашег бића, наше личности која темељи постојање као однос према другоме, према личности наспрам нас. Није „наше време“ ни по чему захтевније, компликованије нити неизвесније него време наших предака и време у којем ће се градити будући нараштаји, иако често занесени некаквом романтиком помишљамо да је тако.Најзад, то је само потврда дубоког осећања вредности живота, овог нашег непоновљивог, кроз који пловимо у немирном мору, али и величине Животодавца Господа Који плови са нама, са сваким од нас састрадава, умире и васкрсава. 

„У Њему беше живот, и живот беше светлост људима и светлост светли у тами и тама је не обузе…“ (Јн 1:4).

Ми смо дакле позвани да сведочимо ту Светлост, љубављу и радошћу да осликавамо то наше време, наш живот и свет који нас окружује, да благовестимо Царство небеско и спасење – да будемо „савршени као Отац наш небески“ (Мт 5:48).

И када помислимо да смо сами, да смо одбачени или на измаку животне снаге треба да се сетимо речи Христових: „Не бој се, мало стадо, јер би воља Оца вашега да вам даде Царство“ (Лк 12;32).

Нека васкрсли Господ управи кораке наше, усади се у срца наша да осветли и просвети душе наше,  да испунимо заповест коју нам је дао у Беседи на Гори: „Тако да се светли светлост ваша пред људима, да виде ваша добра дела и прославе Оца вашега који је на небесима“ (Мт 5:16).

Васкрсење Господње, 2021. године

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.