ПРЕЛАЗАК НА ONLINE НАСТАВУ

          Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију у Републици Србији, а у складу са препорукама Кризног штаба од 12.3.2021. године,  донета је одлука да се у седмици од 15-19.3.2021. године за ученике од 5-8. разреда настава организује путем наставе на даљину. 

          Образовно васпитни рад путем наставе на даљину одвијаће се уз важећи распоред часова за свако одељење у реалном времену, путем Google Classroom-а. Обезбеђено је и емитовање часова путем јавног медијског сервида РТС и платформе РТС  Планета. Часови трају 30 минута.

          Директор и стручни сарадници прате наставу кроз приступ виртуелним учионицама и врше инструктивно-педагошки надзор, односно пружају саветодавну помоћ наставницима. 

          Настава на даљину треба да омогући континуирано праћење и оцењивање ученичких постигнућа путем формативног и сумативног оцењивања у складу са прописима којима се уређује оцењивање ученика у основном образовању и васпитању. У наредној недељи неће бити физичких долазака ученика и наставника у школу ради оцењивања. Приликом оцењивања треба инсистирати на битним садржајима и активностима, односно на онима који су кључни за остваривање исхода.

          Наставник је аутономан у планирању оцењивања, па у складу са тим одлучује да ли се и писмени задаци, чија је реализација планирана у наредном периоду, могу реализовати путем наставе на даљину. Ученик се између осталог оцењује и на основу активности и његових резултата рада, а нарочито на основу излагања и представљања, затим учешћа у дебати и дискусији, писања есеја, домаћих задатака, учешћа у различитим облицима групног рада, рада на пројектима и друго.

          За ученике од 1-4.разреда настава се организује свакодневно у школи, кроз непосредан образовно васпитни рад као и до сад.

          Начин реализације наставе ће се даље прилагођавати у складу са препорукама надлежних органа и институција, а које су условљене епидемиолошком ситуацијом.  

          За све недоумице и питања, обратите нам се преко школског мејла или преко одељењског старешине.                                                                                 

          Останите здрави!

          Драгана Ђуровић

          директор школе

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.