У СУСРЕТ ПРВОМ СЕПТЕМБРУ

Нестрпљење пред почетак нове школске године расте из дана у дан. Отежане околности изазване пандемијом вируса довеле су до неколико промена које ће се одразити на наш рад. Упознаћемо вас са некима од њих.

Ученици млађих разреда, од 1. до 4, биће подељени  у групе А и Б и наставу ће похађати сваког дана. Група А почиње у 8 сати и има четири часа. Своје часове у трајању од 30 минута завршава у 10:25. Група Б почиње у 10:45, има три часа и наставу завршава у 12:35. Следеће недеље редослед група се мења, тако да у 8 сати почиње група Б. Састав група остаје исти целог месеца, осим у изузетним околностима. О томе ће ученике ближе обавестити учитељ /учитељица. Ученици који су се определили за праћење наставе на даљину пратиће наставу преко РТС програма и укључивање учитеља по потреби. Оцењивање се мора обавити у просторијама школе.

Ученици старијих разреда, од 5. до 8, биће подељени у групе А и Б. Наставу ће похађати наизменично. Наиме, група А ће наставу у школи имати прве недеље у  среду и петак,  група Б у уторак и четвртак. Пошто је 1. септембар уторак, у учионице прва улази група Б. Следеће недеље распоред група се мења, тако да група Б похађа наставу у школи у понедељак, среду и петак. Састав група остаје исти целог месеца, осим у изузетним околностима. О томе ће ученике ближе обавестити одељењски старешина. Ученици групе која остаје код куће наставу прате преко РТС програма, а користе и материјал који им шаље предметни наставник преко одговарајуће платформе. Часови трају 30 минута и за старије разреде почињу у 13 часова, а шести час се завршава у 16:30. Ученици који су се определили за праћење наставе на даљину биће укључени у рад преко званичне платформе коју користи школа.

Да бисмо што пре били поново заједно и наставили у нормалним условима, молимо ученике да се придржавају мера које су прописане. Учионице ће бити пет пута у току дана потпуно дезинфиковане, као и остали школски простор. Зато се надамо да ћете и ви поштовати мере које ће довести до поновног загрљаја и стиска руке.

Ваша директорка

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.